Städning, "roadtrip", Färgning

Några dagar har gått sen sist jag satt och skrev om mig själv på internet, men nu är jag tillbaka för att lugna mina fans.

Dagrana som har gått har varit innehållsrika med massa bra och rolig material till min blogg, som jag nu ska försöka att förvallta på största möjliga skrivsätt.

Igår va det dagen som jag, Nicklas, tröttnade på hur det såg ut här hemma. Så undertiden jag tvätta min smuttsiga tvätt, städade jag även hemmets lugna vrå.

Jag började lite smått i köket då det skulle vara fint inför min gourmetfrukost som jag gör dagligen. (host)
Det va rengöring av spis, diska all disk, upptäcka att det stod ett bord under allt papper, rengöring av diskbänkar och rensning av kyl, innan jag pustade ut och gick för att slänga in omgång 2 i tvätten.
När jag höll på med att slänga in lite i torktummlaren och resten in i torkrummet, såg jag att jag inte behöver något tvättmedel i dessa maskiner. Då fläckarna var borta och jag ej använt något tvättmedel.
I vissa länder skulle jag nog tolkas som totalt hjärndöd när jag slänger in kläder i en tvättmaksin utan tvättmedel. Men så är inte fallet då det står klart och tydligt på en skylt bakom tvättmaskinen: tvättmaskinen doserar automatiskt tvättmedel efter vikt och tvättprog. Då jag använde tvättmedel senast jag tvättade ville jag denna gång leva livet och prova utan.

Sen va det bara att höjja flaggan igen för en omgång i vardagsrummet med innehållande, sopning, torkning, vattning av dessa 2 blommor jag har, bädda med nya lakan och en kopp kaffe.
Lagom när jag va klar med det så va det bara att gå till tvättmaskinerna igen.

Nu tänker ni kanske att det va en himmla massa kläder den lille pojken hade.
Och svaret på ert påstående är: ja, jag har en del kläder. Men mycket är inte riktigt smuttsigt utan tvättas enbart för att det är gratis.
Vid det här laget har torktummlaren tummlart klart och tvättn snurrat klart, va det bara att stå där och vika ner den rena och torra tvätten tillbaka till IKEA-påsarna dom kom dit i. För att sen lassa in den nyrena tvätten för en omgång torkning.
Då det va klart..... JA NI TROR RÄTT! Va det bara att gå in och fortsätta med att städa.

Denna gång va det badrummet som skulle få sig en törn med, tvättning av toan, badkaret kom inte undan, inte heller handfatet och sist va det golvets tur att få en avmoppning.
Då jag har haft diverse stockholmsgäster besök med medhavd hårtappning, va inte detta varesig en rolig eller lätt uppgift. Men som mor alltid brukar säga: skam den som ger sig!
Blev klar med det, och min lägenhet började att se rätt så trevlig ut. Så med ny livsanda och frukost i magen gick jag ut för att hämta in den sista tvätten som nu va klar.

Kommer till stugan där tvättmaskinerna bor och börjar plocka ur tummlaren, plocka ner från linorna i torkrummet och vika ner kläderna ner i min andra IKEA-påse.

När kläderna va lika inne i sina skåp och garderober som jag va i min lägenhet va det time för en snabb lunch.
För snart skulle gänget innehålandes Sofie, Carro och Eric komma och hämta mig för ett köp av dammsugare.
Även denna lunch blev en utsökt nudellunch med tillhörande vatten och knäckebröd.

SMS:en börjar nu flöda i min mobil, vilket betyder att dom är snart här. Kommer nu på att DAMIT, jag har ju inte borstat mina tänder (klockan är då nästan 16.00), snabbtvätt innan jag går med Eric som har anlänt till mig till bilen.
Vår färd börjar på RUSTA, vilken i dammsugarväg blev en flopp. Då den för 200:- va slut och den dom nu hade kostade 400:-, då det är en stor prisskillnad för en fattig student nu veckan innan CSN blev det inget köp. Men på visp, stekspade, sopphink och överstryckningspennsväg blev en succe!
Bosse styrde oss sedan mot EKO-hallarna. Där jag fick med mig en oerhört passande toa-rullshållare i färg trä, en till som är till håshållspapper och 8-pack toa-rullar.
Sista stoppet för Nicklas att hitta en dammsugare va på Ö&B, med lite hopp om att hitta en som gillar damm gick vi in på denna lilla shop.
När Carro sedan sa: här finns en för 275:- gick allt som i slowmotion. Och banne mig om hon inte hade rätt, där fanns det en röd skönhet som bara kostade lilla mig 275:-.
Skuttandes med min snart första egna dammsugare begav vi oss på dammsugarpåse-jakt. Vilken visade sig rätt snabbt att vi inte va några stjärnor på. Stod och snurrade på ett ställ i ca 5min innan vi kom på idén att fråga någon. Då min vän Eric är en vänlig själ gick han för att finna denna hjälp.
Poff sa det och jag hade min påse med 5 påsar i. Och jag efter en mindre lustigt kortdragning va jag nu en stolt ägare till denna dammsugare.

Hemma igen i hemmet nystädat blev det en kopp kaffe och 10 min av filmen Supersugen innan vännerna begav sig hemmåt.
Blev ingen uppsugning av damm denna kväll då klockan han slå lite mer än beräknat innan dom åkte hem.
Satt framför datorn ett tag innan jag slöt mina ögon i takt till tysnaden under täcket.

För att sedan några timmar slå upp dom igen i takt till väckarklockan och en dag i skolan. Eller mer 1 tim och 45 min, det är mina dagar nu för tiden. Jobbigt med skola...
Då även denna dag hade ett slut, och det kl 12.00. Fanns det lite tid att slå död på, Eric kom då på att det va ju ett tag sen vi tränade, så vi (eller mer han) beslutade att vi skulle simma, dock efter han hade varit och pumpar till större muskler ett tag.
När vi kom till simhallen så va det inte bara jag som kom som va planerat, utan vi fick sällskap av Carro och hennes vän Mindy, plus ungefär tusen små små barn som vi kom på då hade sportlov. Träning = inställd även denna gång.
Vi beslöt oss för att åka hem till mig och färga Erics hår efter han hade pumpat klart.

Eric anländer lagom till tonerna av Guitar Hero, och dammar då av en låt innan håret blir blött av blekmedel.
Ca 30 min senare är det dax att se resultatet. Eric sköljer då sitt hår till sången av Carros skratt och hans undran på hur det blev. Men jag som personligrådgivare tycker att efter "rengöringsmedel" och tork av hår, så blev det ärligt tala rätt bra. Lite ovant nu så här i början men det blev bra.

Nu är klockan snart mycket, så det blir en lugn stund för mig nu innan jag knyter ihop denna dag och tar med mig minnen till imorgon.

Om det händer något roligt under morgondagen så kommer det upp med både enterknapptryck och uppdateringar... Herrå


Grabbarna på bilden har inget med inlägget att göra...
image29

Dagen då jag fick se ett berg i Halmstad

Med den rubriken skulle man lätt kunna tolka det som att jag va och besöke K2 idag. Men så va inte fallet.
Utan det va igår när jag va på väg hem från skolan, som jag kände att det va ett alldeles för fint väder för att sitta hemma. Nu när min lägenhet ser ut som den gör, så va inte frågan till Carro och Eric så svår att ställa.
Min undran till dom va om dom ville gå en sväng på byn. Carro hade tjuvstartat och va redan där med en vän. Eric va inte allt för svår flörtad på denna åtalspunkt, och sa snabbt och snällt ja. Jag gjorde inga större sne-steg här och va både seg och sen ner till byn. Väl där nere sitter Carro, Eric och Carros vän med ett leende på läpparna, för dom fick ju trots allt vänta utomhus i solen. Jag börjar trotsa torgets alla faror för att komma fram till bänken där dom sitter och väntar. Vi växlar ett par ord innan jag börjar gå åt fel håll mot H&M. Carro är inte sen med sitt ärliga skratt och rättar in mig på rätt spår. Carros vän inhandlar en fin grå jacka, som hon snart kommer visa upp på vägarna i Alabama. Eric och jag får sedan se en ny busshållplats då Carros vän hade en lång väg hem. Vi tar fram våra vita näsdukar och vinkar av henne snällt. Carro har då under denna tid kommit på att vi ska upp och på ett berg som jag ej kommer ihåg namnet på. Men för att komma upp på ett berg måste Nicklas ha mat i magen. Blev en liten på Pastavagnen. När den va nere så begav vi oss mot toppen. När vi gått i 130 trappsteg så vek vi av in i bokskogen. Där fanns det ett bord med bänk vid som vi då tckte va en bra paus plats. Tittar ut över halmstad från toppen och Carro berättar vad och vart allt ligger. Inte mycket klockare men en fin stund i solen i bagaget begav vi oss vidare. Då vår guide Carro visade oss till den härliga djurkyrkogården, så förstod vi att hon haft en hamster. Som nu inte längre finns här med oss, (vi sänker våra hattar och lyssnar till trumpeterna i bakrunden innan vi tar en tyst minut). Vi går sedan vidare till en lek-plats som jag inte heller kommer ihåg namnet på. Eric va lite sugen på att hoppa upp och leka lite i den otroligt spännande båten som fanns där. Då den "vuxna" människan tog över i Erics kropp tackade han artigt nej till sig själv och båten innan vi kunde fortsätta. Nu hade vi gått klart i skogen tyckte vi. Hade varit ute länge och vandrat en del vid det här laget, så när vi kommer till byn igen fick Frasse en idé om en fika. Dom andra 2 mmmm:ade instämmande och Carro gick till bibloteket för en behovsanalys. Väl på Caféet så tog alla frussna människor en stor varm choklad med grädde och marshmellows, det är en finare kombo än det låter! :) När Sofie kom så satt jag nästan och sov i soffan på fiket. Inte för att Sofie kom, då det alltid är en rolig scen att vara med om. När jag ledsnade på att sitta nära sovandes på ett fik sa jag: nä hörrni, kan vi inte det här nu? Dom va med på noterna och jag fick gå hem.
Väl hemma va det bara att hugga in på disken och laga lite mat.

Men nu ska jag gå och diska efter dagens mat och sen handla lite mer mat.... :(

Tentafest!

Då jag va lite midre nöjd med meii mående igår, blev det ingen uppdatering av denna blogg. Nu har jag samlat modet till mig för att kunna gå igenom kvällen en gång till :)

Argsint över hur tentan och min renskrivning gick, började jag tänka på kvällens nya mål.
Mitt humör va på hal is, men mitt sug på att festa va på topp!
Så med raska steg gick jag åter igen den långa vägen hem till min vän Carro, där Sofie och Marie redan satt i soffan med både vin och bacardi.
Då Lisa hade skickat över en låt med Lasse Berghagen via MSN så va mitt första mission att få in den låten i DVD-spelaren.
När min vilja va ett faktum begav jag mig mot kylen och öppnade min kära blå. Vi sitter och snackar om inte allt för viktiga saker när dörren öppnas och Eric gör entre. Vi rullar ut den röda mattan och jublar ett tag innan han kan pusta ut och sätta sig.
Då han kommer från norrland, blev det en kvarting brännvin special blandat med fanta som han la sina händer på.
När Jonas kom och gjorde fighten mellan tjejer och killar till 3vs3 så va alla samlade.
Jonas kommer då melodifestivalen redan va i full gång på TV:n. Vi tog snabbt fokus på den mer rinnande födan, och är i skön stämmning när denna underbara gåva från gud äntligen är över.
Efter många byten av CD-skivor och lika många allsångsstunder till låtarna så va det dax! Klockan va då slagen för en liten skara människor att leka spelet: jag har aldrig. Vi va alla enade om att denna lek alltid slutar på samma sätt, vuxenfrågor eller bråk. Men vi trotsade dessa lagar och började fråga.
Efter ett tag av dessa frågor om varandra hade vi nog bytt mening. Vi tyckte då att det va en rolig lek, nu när man inte känner dom man spelar med så bra. Så alla vet så är vi alla 6 vänner även idag! Inga sura miner, utan det va mer skratt åt saker folk har gjort :)
När vi tittar på klockan upptäckte vi att planen att gå till mortenssons va körda i sanden, tiden hade runnit ifrån oss. Så vi sa till varandra att vi drar till bolls eller bulls eller va det heter istället. Då dett allternativ va va gratis och trevlig stämmning.
När vi öppnar portarna till denna pub ser Sofie några vänner som vi glatt gör sällskap.
Jag får snabbt veta att jag liknar någon kändis. Sofies vänner hade kul åt det ett tag, innan jag ledsnade och gick till Black Jack bordet med Jonas istället. Min framgång va mindre lyckad vid detta bord, men Jonas va lite mer framgångsrik :) simsalabim så va alla andra vid bordet och sa att vi skulle gå. Snäll som man är så va det bara att följa med.
Väl ute så upptäckte vi att allt va stängt och festen va över. Men då Sofie nämnde något om efterfest hos henne så va dom tankarna snabbt borta.
Vi kommer in på slottet där Sofie bor, och Carro lägger sig på golvet och sover. Vi andra 3, bestående av Eric, Sofie och mig själv i egen hög person surfade på nätet, skickade massa tomma gratis sms till varandra och hånade den sovandes Carro.
Men då Carro inte är att lita på märker vi att hon inte alls sover utan ligger där på golvet och skrattar åt oss. Med min IQ kommer jag på att jag då måste slänga mig på Carro i en ren och skär bestraffning syfte. Men som tack för denna fina handling, blir jag biten ett antal gånger i armen och på sidan. Efter lite: ajs och: men va fan Carro, AJ! gick jag tillbaka som en slagen hjälte till soffan och kollade när Sofie surfade. Och själklart lite fler av dom tomma gratis sms:en. När vi alla lite senare håller på att sommna så bestämmer vi oss för att gå hem. Jag orkade inte gå hem, så jag tog en taxi.
Sen va den första tentafesten över.

Jonas och Eric är vänner....
image24

Fick ordern att dansa, vilken sjukt bra fantasi man har....
image25

Även Marie och Carro tyckte det va trevligt denna kväll :)
image26


Jag åt chips och vad Marie gör är än idag ett mysterium
image27


Sofie och Carro är slagna hjältar på den omtalade efterfesten
image28

Vill tacka alla dom inbalandade för en kväll med fullt ös och många skratt i tid och otid!

Skriver om denna dagen jag varit med om idag imorgon, måste bege mig mot min träning om ett litet tag.

Halmstad är en kär liten by, här ifrån är vill man inte fly...

Tentan!

Här kommer ett försök att på ett så smärtfritt sätt förklara för er som har lust att veta hur min tenta gick idag.

Dagen började nästan som vilken annan dag som hellst. Jag öppnade ögonen, fast skillnaden denna dag va att klockan inte va så mycket och min underbara väckarklocka va ljudet jag vaknade till. Men laddat som man var för att gå och möta sitt självvalda öde, började man morgonen med att resa sig, kliva ur sängen för att sen med stapplande steg gå mot kaffemakarn. man vill ju inte vara trött nu så här dagen efter fredag med tenta på. kaffet som alltid är av högsta kvalitet slank ner fint i min guldmuns mun. Men när jag känner att dessa rader kanske motsvarar dom första 10 minuterna på min dag, så tänker jag speeda på lite då det är tenta fest på gång. Jag piffar till mitt yttre och går iväg. Väl där får man visa leg och kår leget och hitta en lämplig stol att sitta på. När detta är gjort så börjar infon om tentan och sendan kommer det papper på mitt bord. Tentan har då officiellt börjat. Första 40 min går åt att komma på mig själv nog vara en smula trött iaf, då jag kan alla svaren på frågorna (tror/tycker iaf jag) men får inte alls min högra hand att åka i den rörelse på pappret jag vill att den ska göra. men till slut när jag funderat över detta onda fenomen som låg över mig släppte det. Och då va det som att den inte gjort något annat än att skriva om detta ämne på 23 år. Men tydligen gick det lite för fort för att min hand skulle skriva rätt med denna idiotiska bläckpenna. Då man skriver mycket fel med en sådan skit penna, måste man strycka över mycket. Och måste man strycka över mycket måste man renskriva. Då jag gjort hela provet men enligt mig mycket uttömmande svar och rätta svar, så va det time för denna renskrivning. Hade hela dagen på mig tyckte jag vid detta laget, titta upp mot klockan och insåg till min förtvivlan att jag hade 1tim på mig att renskriva det jag hade skrivit på ca2.5tim! Hur bra tror ni det gick?!?!?! Ja, frasse mannen här han inte med att renskriva hela min tenta! Och jag tror att hon kommer nog bara rätta det som jag har renskrivet, för man skulle skriva så man såg vad det stod och 1 fråga på varje ark man fick. Tror ni jag följde det på mina anteckningar? Icket sa nicke! Men hon fick pappret som jag bara skulle skriva av i hoppet att hon kanske kan ge mig G iaf då hon ser att svaren finns där och dom är bra. Men dock inte renskrivet. Skulle tjura om jag inte klarade detta för att jag inte han med att renskriva! Visst man kan göra ett sånt där loser-tråkigt-skitjobbigt-hängeriluften-omprov. Men hur kul är det på ett prov som gud hade skapat för att ge denna lilla i vanliga fall pluggar aldrig människa? För det känndes så bra iaf det mästa jag skrev, lite fick man ju fri-styla. Må gud och alla glada miner från vår rätta-prov-lärare Eva vara med mig! :)

Men oj va tiden går! Och jag har massa jag inte ska göra nu! Jag ska inte färga håret, jag ska inte laga mat, jag ska inte träna, jag ska inte lära en pappegojja att prata! Så hinner inte skriva mer.

Men om jag inte är helt slut imorgon så dammar jag av tangetbordet imorgon med och skriver hur kvällen urartade!

Ooo du tenta! Dig i Trå jag ej kan slänta!

Nästan dagen efter..

Som sig bör efter en hålligångkväll så orkade man inte skriva här dagen efter. Men idag efter ca 12 tim plugg så har man tagit sig kraften att skriva.

Om vi nu ska börja från början på den hjärter dagen som nyligen har lagts till historieböckerna. Så började den med klippning med en märklig frisör. Men den historien vet ni redan. Sen bar det iväg till Halmstad centrum, där jag mötte upp Eric, Carro och Sofie. Och som vanligt så va man både seg och sen. Man fick några sms där dom, kan man säga ordagrant nu? Beskrev hur seg jag va, och att jag måste skaffa mig en cyckel.
Men när jag väl kommit ner, med ett humör som va på topp. Så gick vi med raska och bestämmda steg till en butik där folk under 20 inte har något att göra. Vi mötte upp, om vi nu ska blicka tillbaka, några damer som ger mig ro.
När dom väl kommit i våra påsar så gav vi oss ut på Halmstads gator igen.
Jag inhandlade ett par svarta hängslen, (om ni vet hur det stavas så kan ni ge en kommentar). För att sen gå mot en säljglad Carlings säljare. Sofie sa artigt men rätt så bestämt:
Nej tack, jag vill inte ha några jeans idag. Jag kommer kanske tillbaka när jag inte är en fattig student och köper dom.
Men i en ren säljar anda, så gav inte hon sig i första taget. Men den duellen van vår allas lilla Sofie, som kom där ifrån med 0 i inköp.
När Carro väl hade pratat klart med en god vän inne i butiken, så kunde vi alla 4 gå ut. Väl ute på dessa gator igen så började vi prata om mat. Eric som kommer från norrland va så klart sugen på det stora gula M:et. Vi tog våra påsar och begav oss mot maten.
Sofie, Carro och Eric tog sig en liten mumsbit, medans jag tänkte på min ekonomi och inte åt alls. För det skulle jag göra när jag kom hem. Va iaf tanken!
När denna måltid va över, så sa vi på återseende och begav oss åt var sitt håll hemmåt.

Det va nu som jag skulle duscha äta och piffa till min nya frisyr. Men som ni alla som känner mig vet, så är inte jag den snabbaste. På 2 tim han jag med att duscha, blogga och fixa min nya peruk.
Lagom tills dess att Carro började fundera på om man levde eller inte, va jag klar. Men då jag kom på att jag inte åt på M:et med dom andra, så började paniken komma. Man kan inte gå ut med tösor i påsen och inte ha ätit innan. Utan det fick bli en findus färdigrätt från coop som passade bra i Carros micro.
När jag äntligen kom till fram dit där festandet på denna kväll skulle ta sin start, så va Eric, Carro och Carros vän Mindy redan istallerade i Carros kök.
Maten åkte in i micron samtidigt som Sofie anlände i hallen.
Om jag vid detta skede ska förklara hur min mat såg ut efter ca 7min i micron. Så kan jag inte förklara bättre än att det va som frusen mjukglass med en konstig fisk med mandel på brevid. Jag gav ett snabbt och konkret IG till microföraren, och satte in den igen på några minuter. Då den va betydligt godare denna gång vi tog ut den, så tog det inte lång tid innan den låg i mitt inanmäte.
Det va nu time för den första ölen att kyla min strupe.
I samma veva drog jag in gänget till vardagsrummet, där jag lekte lite DVD-DJ. Om många tror att jag satte in och bytte filmer vid denna tid på kvällen, så har ni fel! Då Carro inte har en varesig vettig eller en fungerande CD-Spelare, så får man ta vad man har. Där kommer då denna DVD in i bilden.
Lite fler människor droppade in. Dom äger då deverse namn som är, Rebecka, Rebecka och Jessika.
Efter en liten stund så va festen ett faktum. Även här finns det lite oskrivna regler. Dom består då av att när festen är på topp, så ska man ta sitt pick och pack och dra ut på denna klubb. Denna kväll va inte sämre än att vi kände pressen att följa denna regel.
Vi får mycket glatt veta att vi har 2st nyckta Rebeckor med oss, som då har tagit bilen med sig. Tyvär tackade Sofie för sig, då tröttheten hade slagit in.
Vi andra hoppar in i bilarna och beger oss mot Kåren.
När vi anländer så va festen redan i full gång, och vi började då att definera situationen för ett ögonblick, innan vi kände oss törstiga. Nu va det öl som ståd på menyn denna afton. Efter diverse slag-på-låret-tävling, dryga fackrepresentanter, komma med idéer till nästa nollning tävling, (där vårat förslag om att alla skulle se ut som mig inte lär vinna), fler öl i oss, några toa besök och en gratis hamburgare från en av Carros kompisar. Så va det dax! Klockan va slagen för att LUT-folket skulle ut och testa dansmackorna.
Det började med att vi går ut på dansgolvet och känner lite på motståndarna. När jag efter ett tag tyckte att det va för lite ös på mina med-dansare, så börjades det vicka på axlar, försök till någon typ av brasiljanaredans, in i mitten i ringen och visa tecken på tacktkännsla, plockas äpplen, kasta iväg dom. Ja ni kanske kan få er en bild om hur jag ser ut dansandes allt det där iförd i skjorta och mina nya svarta hängslen.
När man va lagom varm och mysigt svettig, så tändes det upp och det va time för att gå hem. Helt lycklig över att vi hade 2st nyktra och körglada människor med oss denna kväll. Så va inte hemvägen så jobbig. Men när vi till vår förvåning kommer ut och ser att bilarna är borta, blev den betydligt jobbigare! Men det va bara att gilla läget där och börja gå.
Eric och jag går och går och går, tills vi tillslut kommer fram där vi ska säga hej då. Men med några pratöl i kroppen så blev inte så fallet.  Där stod vi, gud vet hur länge. Innan vi tillslut sa hej då och begav oss hem efter denna afton.

Jessika                                           Jag                                              Carro                 med diverse miner
image21


Rebecka med Rebecka och Carro ute på Kåren!
image22

Eric och Jessika som även dom va Kårglada! :)
image23

Så va ännu en rolig och underhållande kväll överförd från minnet till cyberspace :) Hoppas ni får en lika rolig läsning som jag hade att utföra den.

Imorgon är det Tenta! Så idag har vi pluggat hela dagen. Gick hemmifrån kl 08,30 imorse och kom hem kl 22.00. Banne mig om jag inte klarar tentan imorgon!
Skriver imorgon om hur jag tror tentan gick.

Natti natti

Alla Hjärtans dag!

Idag mina vänner harjag varit med om en hel del :)

Dagen började som vanligt med att jag slog upp mina ögon och tänkte igenom drömmen jag hade inatt. denna natt va det om den kommande tentan på lördag! Jag blev måttligt arg på mig själv att jag inte pluggat mer. Då jag fick, hör och höpna all där ute! -37 poäng! Och som straff fick jag rätta alla andras tentor, tack och lov att det bara va en dröm! Men ni kanske kan föreställa er den panik jag hade när jag vaknade?
Efter ett tag när vetskapen om att det bara va en dröm kom till mig, gick jag upp. Och tur va det! För jag skulle ju klippa mig denna kärleks dag. Gjorde mig iordning för att sen börja bege mig till frisören.
Nu skulle man tycka att det inte fanns något att skriva om. Men ack va ni misstar er! För min mycket trevliga frisör, för det va hon. Hon gav mig en upplevelse utöver det vanliga. För efter ett tag när tysnaden började bli lite pinsam, så frågade jag om hon jobba själv där, då hon va helt själv på salongen. Men denna lilla oskyldiga fråga va starten på min upplevelse. Jag fick se denna stackars lilla frisör stå och gråta, hon tyckte att man skulle ta med barn på studiebesök till fängelset, ta mördare,rånare och andra trevliga människor till förskolan. För att lära dom hur det är att växa upp i dagens samhälle, visa dom vad som är rätt och fel. hon sprang ut och in i ett rum som vi kan kalla "friörernas-rum", hon stod och pratade i telefonen, medans jag satt där med luggen i ögonen. Hon kunde sluta klippa mig och bara stå och prata på. denna klippning som ni kanske förstår tog en stund. Den tog lite närmare 1 tim, skulle nog kunna ha gjort det på ca 30 min. Men vad gör det när man fick sitta och beskåda denna underbara människa :) Huvudsaken är iaf att jag är rätt nöjd med min frisyr, inte för att den vart alls som jag sa att jag ville ha den :) Men nöjd är jag iaf, och det brukar jag inte vara så här direkt efter. Tycker att man är lite för "ny-klipp" för att det ska se naturligt ut :( men va spelar det för roll när man sen häller i vax i håret så det ser ut som att man har en kottlet på skallen (tack rikkan)!


Jag i min nya frisyr! :)
image19



Men nu glömmer vi historien om men frisyr, och blickar framåt mot kvällen!
För ikväll är jag lite extra glad. Då min favorit tjej äntligen har kommit hem till mig! Alltid lika trevligt när hon kommer. Det va ett tag sen man fick se henne förstår ni, ca 1 månad sen som hon va hemma hos mig sist. Men nu är hon här! Hon ska med mig till Carro där vi möter upp Carro, Sofie, Eric, Jessika och 2x Rebecka. Men hon får inte följa med till skolan och festa på kåren. Men vad gör det? För väl där finns det många andra som hon, som går minst lika bra! För efter ett tag så är man inte lika kräsen längre :) Kan för vissa låta lite elakt, men tror jag pratar för mer än mig i detta! :) Nu vi gå mot Carro, så skriver imorgon om hur denna kväll på hjärte dagen slutade.


Visst är hon vacker :P
image20

Klagomål....

Till er som klagade: vad får er att tro att mitt liv är så spännade då? kanske inte kan skriva varje dag, vill ha något roligt att skriva :P

Och det har jag nu. Jag tänkte nämna ett litet ställe vid namn arosfortet, tror jag det heter ;)
Det är som fångarna på fortet, fast lite lättare då.

Det började med att det kom en från lärarförbundet och berättade lite om deras verksamhet. Sen fick man skriva upp sig på en lapp om man ville följa med på detta jippo. Jag va lite osäker från början, men blev snabbt övertalad av Sofie och Carro :) Vilket jag idag är tacksam för!

När Sofie, Carro och Eric virrat bort mig tillräckligt mycket för att jag aldrig mer kommer hitta dit typ, så kom vi fram till "fortet".
Vi fick en snabb genomgång om hur det fungerar, och Carro tog nyckeln till alla celler.
Man skulle vara minst 3 i varje lag, vi va 4.
Vilket visade sig snabbt att det va 1 för mycket. Vi är överens om att 3 skulle nog vara det perfekta antalet för denna utmaning. Men vad är antal mellan vänner? :P
Nästan alla celler va roliga att utföra. Men mindre kul var det, att om man misslyckades med cellen hade man 20sek på sig att komma ut innan det blev helt mörkt. Och det kan skapa problem, då man ibland va inne i konstiga tunnlar eller att man inte såg den röda lampan lysa.
När vi irrat runt i äkta Gundeanda i 1.5tim så va det slut. Vi fick pusta ut efter många misslyckade försök och 2 lyckade försök. Vi va väl inte allt för stolta över våra 75 poäng som vi skrapat ihop. Men vi va glada och svettiga iaf! :)
Vi fick ett papper med resultat av alla misslyckade och lyckade försök. Tråkigt nog fick det andra laget också det! Men till vår förvåning så hade även dom bara lyckats klara av 2 av alla 20 cellerna. Så hoppet levde fortfarande.
Men då detta lag bestod av 3st tjejer, så är det klart dom klarade en danscell som va värd 100 poäng. Hoppet va ute!
Trotts denna tunga förlust, så kommer jag nog med all sannorlikhet att fråga vännerna i stockholm om dom är sugna att leka på "fortet" när dom kommer ner.


Hej va vi klättrade bra :)
image17

Här kämpar Carro med att cyckla med händerna :)
image18


När vi sagt hej då till arrangörerna så gick vi hem och duschade, för att sen sammanstråla hemma hos Carro.
Där blev det några öl, men mycket av den konstiga musiken. Det va Spice Girls, Sikta mot stjärnorna, Absolut Music 16 (tror nr stämmer), Smurf hits om jag ska nämna några. Vilket resulterade i en mycket trevlig kväll men en del nostalgi låtar :)
Och som sig bör på fester så va det en del fototn som togs. Tyvär inte av mig, då jag hade glömt kameran hemma :(
Klockan blev mycket och Carro blev trött. Hon kastade proffsigt ut oss i den kalla februari natten. Men det va bara att snällt säga hej då och traska hem, vilket tog ca 1 tim.
Nästa gång tänker jag ta flyget hem till Carro, för långt att gå!!

Lördagen och melodifestivalen knackade på dörren. Äntligen fick man se det, detta mästerverk av musik! Jag är så glad över att få se vår allas lilla sexiga dansbands Christer! Hela Svenska folkets lilla bebis Amy, som gick in på scen vickandes på höffterna i alá forntidens Brittny Spears stil! En "jag-är-fast-i-90-talet"-E-type med tillhörande män i trikåer! Ja denna kväll bjöd allt! Jag menar, hur ledsen skulle jag inte blivit om jag hade missat denna söta smörsångaren från Isaland, en hoppetossa som skulle kunna varit Zlatans broder, och ett gäng uppsnoffsade tjejer som har sina ex på vinden. Och detta, tack vare Sveries television! Har jag möjligenheten att få se 6 veckor i rad!!! Jag är er evigt tacksam!
Men denna kväll bjöd även på en god middag bestående en gratis kebab pizza! TACK ERIC!
Men som allt underbart hade även denna kväll ett slut, kastade ut mina gäster och tackade för all chips dom lämnade kvar åt mig :)

Så kom även en söndag till! Denna dag kan jag inte skriva så mycket om, då jag nästan hela dagen gått runt och försökt att bli av med tjutet  jag har i mina öron. Och mycket mer lär inte ske idag inte. :(

Men imorgon Måndag, då ska jag plugga! Har min första Tenta om 6 dagar. Och dom som inte håller tummarna för mig då. Kommer jag skicka den store bastian på, så han klipper av dom! ;)

Vi ses alla som jag känner, bara det inte blir i December ;)

Tisdag!

Jaha, då har Tisdagen snart gått mot sitt slut.
Så vad har man åstakommit idag måntro? Svaret är:
Försov mig, vaknade när Eric ringde och frågade vart jag va, 5min efter vi skulle ha mötts :P Skyndade sig mot några timmar på skolan. När ja väl va där så hade dom redan startat och va inne i någon typ av diskution.
Satte mig ner snällt och började packa upp mina papper.
Började lyssna på vad som sas, och till min förvåning skulle vi leka någon typ av lek.
Det gick ut på att man skulle ställa sig i olika hörn beroende på vad man tyckte. Leken funkade men va inte allt för rolig :(

När skolanklockan ringde för ett avslut, så va det hem som stod på schemat.
Tampades med ett berg av glas och muggar från helgen, lagade lite nudlar som snabbt åkte ner i magen med ett glas vatten!
Packade väskan för att hoppa ner i sannarpsbadsvattnet, där jag och Eric tillsammans med hans bror simmade ett par längder.
Men även denna gång så blev det mer lek i diverse kanor än i motionshavet ;) Men inte mig emot då dom är ruskigt roliga :) Finns en som tar tid på hur länge man åker, idag slog jag nytt rekord med ca 0.5 sek! Nya tiden att slå är 8.84, den kan se svår ut, men den ska bli mindre ;)

Nu har man varit och handlat på Netto och ska snart laga mig lite mat. Sen hoppas jag att jag tar mig ikragen och pluggar lite, tenta om 2 veckor. Kan lugnt säga att det är mindre kul!

Men ha en bra dag där ute, så höres vi när jag har mer att berätta ;)

En underbar helg!

Nu kommer det lite mer info om denna chokhelg! :)

Fredagen:

Som jag skrev föut så satt jag bara här framför datorn och hade tråkigt. Tyckte nog lite synd om mig själv också. Fick ett sms av Johan där han undrade vad jag skulle göra i helgen, då började jag känna ett visst sug efter att få festa lite ;) Men kom på då igen att jag inte hade någon att festa med :( Så det va bara att sluta tänka på det.

Men då började det att knacka och plinga på min dörr. Och här nere är inte det en vanlig sak att det bara kommer nåon och knackar på dörren inte. Så skulle jag titta ut ur hålet i dörren för att se vem det va, men någon höll för så jag såg inte mycket inte :) Så jag öppnade i tron på att någon skulle storma in och slå ner och råna mig :) Men ack! Så va tack och lov inte fallet!

Där bakom dörren hoppade Johan, Felice och Jessica fram och sa hej. Mer chokad, förvånad  och glad på samma gång har jag nog aldrig varit. Den vändningen va inte direkt väntad ;)
Felice och Jessica började att packa upp och ha sig, blåste upp en luftmaddras lika stor som min säng ;) Medans jag och Johan satte oss ner och spelade Guittar Hero :) När det va klart va det dax, tiden va inne för rusdryckerna att flöda! :)

Satt och förfestade med öl, jäger och spelet med andra ord! Förövrigt ett stört roligt spel! :)
När klockan slog 00.00 stod Taxin på prakeringen och väntade, vi kom dit kanske 00.15-00.20. Taxametern stod på 107:- när vi satte oss ;)
Mötte upp en tjej från klassen som sa att man skulle gå till B&B eller Mårtesson. Det blev B&B då alla inte hade åldern inne för Mårtensson. Va inte allt för mycket folk där, men vi tog oss i kragen och visade Halmstad hur man festar på Stockholmska.
Mer Jäger åkte ner i våra magar tillsammans med lite cola. Jag och Johan gick mer åt dansarhållet än Felice och Jessica.
Dom sprang runt en del, brottades på golvet (om min keps), Jessica hittade en vägg hon ville springa in i och Felice gick runt och såg ut som en möbel. :P

När vi kunde det bar det av till Mc Donalds, där vi inte gjorde så mycket mer än att bara åt :)
När vi väl kommit hem så gick tjejerna och sov (stort misstag!) jag och Johan satte oss åter igen ner och spelade Guitar Hero och kastade våra tomma glasflaskor på en försöker-sova-jessica :)

När klockan slåg typ 07.00 eller något sånt sa jag, Johan nu ät det nog time att sova. Han hade andra planer! Han ville att jag skulle släcka ner alla lampor, stänga av TVn, så skulle han fortsätta att köra på sin Jäger ;) Innan detta så gick han runt, eller mer rammlade runt i lägenheten. Fråga mig inte vad han ville uppnå :P
Då vaknade Jessica till en stund och va lite arg för alla dessa flaskor.
Ha ha då kommer en fin kommertar från min stjärna till kompis Johan. det lät så här: Jessica, förlåt för att jag, vad sa du att jag gjorde? Haha herregud inte alla hemma där inte ;) Men tillslut fick vi alla sova iaf :)

Ute på B&B och mår fint! :)
image7

Guitar hero efter en hel natt ute på byn!
image8

Ha ha stackars lilla Jessica ;)
image9

Lördagen:

Vi vaknade upp runt halv 3. Vi alla mådde nog som vi förtjänade. Men efter en dusch och lite kaffe så började man ana att vi va människor :)
Klockan tickade och tickade, Johan blev hungrig så han tog tag i detta med middag.
Vi gick till ICA och köpte tandborste,strumpbyxor och en vinöppnare (då ölen nästan va slut). Sen gick vi till Vallås egna Pizzeria & Steakhouse.
Johan tog en pizza, jag tog pasta och flickorna åt kött. Johan fick sin mat...... Johan åt upp sen mat.... Vi fick vår mat, så det va lite segt att vi inte kunde äta ihop :( men vi åt upp och gick hem för att soffta en stund, för att sen börja om på nu kula! :)

Denna kväll började vi med att packa upp spelet, så det kan låta, men det åkte snabbt ner igen då vi alla tyckte att det inte är någon partyhöjjare.
Packade då upp spelet med ett namn jag inte kommer ihåg :(
Sen kom det igen, med andra ord ;) Ett som sagt stört roligt spel. Iaf med lite styrkedropar i magen :) Trist bara att jag och Johan suger rätt hårt på det, men vi fick nog upp takterna mot slutet iaf :)
Och denna afton fick vi ett fint besök från klassen i Sofie :)
Hon va med och spelade lite spel och testade på Guitar hero :) Det sistnämnda bör hon nog träna lite på ;)

Hon fick agera Taxi ner till byn, återigen kl 00.00! Vi gick återigen denna kväll till B&B, nu va det lite mer människor ute i byn.
Felice stod och "skröt" till Sofie över hur mycket, ööö bättre?? Stockholm är, som tex dyrare taxiresor, längre köer till ställerna och sånt som vi i stockholm bara älskar ;)
Vi kommer in, och börjar ganska så omgående få i oss mer av denna dryck Jäger och cola.
Skillnaden från gårdagen va att vi inte sprang direkt ut på dansgolvet denna kväll. Eller iaf inte jag, Johan och Sofie.
Vi satte oss ner vid ett bort med tända ljus och bara satt och tog det lugnt. Jessica och Felice va dom som höll ångan uppe denna afton med mer spring och mer dans :)
När även jag och Johan började komma igång så slöt vi upp oss med dom på golvet.
Sofie va inte sämre, utan hon tog tag i sin väska och följde med upp :)
Hon va förövrigt den enda i gänget som pallade att dansa nykter :) Men jag vill få det till att hon är ju tjej och det är sånt tjejer är duktiga på :) och inte att jag är feg! :P

Mitt uppe i all dans och fest så hittade någon av oss en rum, där belysningen kuna vara hämtat från diverse vuxenfilmer. Det va galler runt detta rum, massa soffor och fotöljer och där fick man tydligen inte vara va en vakt mycket snabb på att säga. Tur va väl det, för inte allt mycket party där inne inte. :)

Sen gick vi åter igen, i ren halmstadsanda till Mc Donalds för att fylla våra magar med annat än rinnande föda ;) Där jag och Johan fick idén att sitta ute och äta. Vi märkte nog inte att det både blåste och regnade ute. Men vi gav oss inte, vi satt där och åt :) Och nu måste jag ge Sofie ett stort tack! Hon satt och höll i mina pommes medans jag fick äta min hamburgare, hon packade till och med ihop dom så att dom skulle vara varma när jag åt dom! Och det va dom! Du ska ha tack Sofie! ;)
Vi sa hej då till Sofie och åkte hem. Där väntade det brottningsmatcher, felice kröp in under min säng, kalsong / trosryck, Twister och en hel del skratt :)
Sen när det va avklarat så blev det lite mer Guitar Hero innan Johan sa att vi skulle sova. Förvånad nu så här i efterhand att det va han som sa det :P Men han kände nog att han hade en lång väg hem till Åkersberga imorgon :) Men nästa anhallt denna kväll blev iaf sängen :)

Johan köpte en mycket fin tandborste :)
image10


Sofie,Felice och Jessica försöker spela Guitar Hero :)
image11

Sofie och Johan innan vi gick upp på dansgolvet ;)
image12

Brottning :P
image13

Söndagen:

Ja då kom dagen D. Dagen då mina vänner skulle fara hem :(
Om vi i vanliga fall tycker att Söndagar suger, så sög nog denna betydligt mer :( Jag skulle få se mina vänner lämna mig. Och för dom väntade en 6-7 tim resa i vad vi trode snöstorm. Men tack och lov så gick resan hem utan några större hemskheter :)
Men innan det så han vi med att göra lite saker iaf :)

Vi tog återigen tid på oss att vakna till liv :) Felice fick sitt kaffe, Johan fick sin cigg :)
Felice och Jessica ville gå och bada, Johan ville hem. Kan dock förstå det då han började kl 06.15 på måndagen :(
Vi åkte iaf ner till byn igen och åt, igen, på Mc Donalds. Där tappade Johan ut sin pommes, men fick snällt en ny av hon bakom kassan. Han fick tydligen även en extra cheesburgare. Men han blev inte ledsen för det inte :) Jag åt inte allt för mycket, då jag va nära på att spy :( Jessica tog sin tid på sig att äta och Felice va inte sen att göra detsamma ;)
Sen fick vi iaf iväg dom hem för att börja packa :) Johan som bara hade en ICA-påse med kläder med sig ner, va redan klar :) Så vi satte oss ner och spela lite Guitar Hero igen :) Flickorna hade packat klart coh det va time för ett farväl.
Även det tog sin tid, det va mycket packning som skulle in i en liten bil. Och då felices alla 5 stora väskor inte va till stor hjälp :)
Sen försökte vi igen, då är det klart att GPSn va borta ;) leta överallt i lägenheten efter den, utan någon större succe :( Sen visade det sig att Felice hade lagt den lägst ner i en av dessa väskor :) Men den kom fram och dom kunde ge sig av. Vinkade av dom slängde lite soppor och gick in i en mycket tom lägenhet! :(


Dom va slitna, men hade ångan uppe iaf! :)
image14


Dom där glasögonen asså! ;)
image15


Bakismat på Donken ;)
image16

Men bara måste tacka mina goda vänner för en av mina bästa helger någonsin!
Hoppas ni kommer ner snart igen!
Eller att jag kan få tid till att komma upp snart!
Love you!


Ändrade planer!

Ha ha herregud! Jag hade länge riktat in mig på att ha en lugn och tråkig helg nu. Då min enda vän Eric skulle hjälpa sin bror att flytta. Men några av mina vänner från stockholm tyckte tydligen annat! :)
Satt här framför datorn, när det ringde på dörren. Jag har ju bara 1 vän här nere, så att det ringde på dörren va lite underligt.
Min första tanke va att det stod folk utanför med rånarluvor och skulle råna mig. Men till min förvåning så hoppade Johan, Felice och Jessica fram bakom dörren istället. Händerna va fulla med påsar av diverse rusdrycker, så en lugn heg blev det ju inte direkt! :) skriver mer om helgens bravader imorgon när dom tyvär ska åka hem! :(

image5

image6

Övertalad

Man kan nog inte vara en riktig student om man inte har en blogg!
Så nu tog jag mig modet att skapa en helt egen.

Och när jag sitter här så känner jag direkt att det känns rätt tråkigt det här med blogg. För jag kommer skriva saker som för er som inte är med, inte kommer fatta, och för er som är med redan vet. Men vi ger det ett försök.

Nu ska bara den smarta killen i mig komma fram och fatta hur detta fungerar :)
Ska försöka lägga till en bild från klassfesten vi hade i onsdags. Som inte va en hel klassfest, utan mer en halv. För det va inte alla som kunde/ ville komma. men det va ett trevligt galej iaf, tack rebecka! :)

Ha ha jag hade nog inge mer att skriva :P
Peace out!
image1

Wie, jag kunde!

RSS 2.0